Garnki VALDINOX - dlaczego kupiłabym je ponownie?

Każda kuchnia zaopatrzona musi być porządny garnek. Najlepiej nie jeden - a zestaw!



Każda kobieta w pewnym momencie życia znajdzie się w miejscu, w którym stoi kuchnia i będzie musiała na tej kuchni coś stworzyć - coś zjadliwego, oczywiście. Może dla ukochanego, może dla schorowanej babci, a może po prostu dla swojej rodziny. Chociaż nie wiem jakbyś się przed tym zapierała kiedyś przy garach staniesz, życzę Ci tego, by z uśmiechem i zapałem - jak ja. Aby czerpać z gotowania jak najwięcej przyjemności przede wszystkim trzeba zaopatrzyć się w dobre naczynia kuchenne! I o tym właśnie mowa.

Przeprowadziliśmy się do nowego domu, wraz z zakupem AGD zdecydowałam się na wymianę płyty gazowej na indukcję. Marzenie... głównie ze względu na to, że w końcu nie będzie problemu z utrzymaniem jej w czystości. Chciał/nie chciał nadarzyła się okazja wymiany garów. Nowa kuchnia = nowe jej wyposażenie, rzecz jasna. Nie sądziłam jednak, że wybór ich okaże się tak trudny. Nie tylko uwagę trzeba zwrócić na to, że do tej indukcji muszą być przystosowane ale również na to, z czego są wykonane i jak je można wykorzystywać. Bo nie wszystkie garnki moje drogie można używać w piekarniku lub zmywać w zmywarce. Przede wszystkim serwowane przez nas potrawy powinny być nie tylko smaczne, ale i zdrowe! Odpowiednie naczynia to podobno połowa tego sukcesu. Znalazłam je: naczynia kuchenne VALDINOX



DLACZEGO VALDINOX?

Okiem kobiety: podoba mi się ich prosty wygląd, praktyczność i duży wybór naczyń. A jak się je użytkuje?  Oto kilka spostrzeżeń:
1. nie wymagają dużej ilości tłuszczu potrzebnej do smażenia więc jemy zdrowiej
2. potrawy nie przywierają do dna (a nie raz, nie dwa zdarzyło mi się poczuć spaleniznę zamiast aromatu kurczaka)
3. naczynia szybko nagrzewają się i długo trzymają temperaturę co doskonale sprawdza się chociażby w trakcie gotowania warzyw, które powinny być gotowane krótko - dzięki temu zachowują swój naturalny wygląd i nie są ługowane przez wodę
4. mają ciężką pokrywę, która nie podskakuje w trakcie gotowania - dzięki temu unikamy niepotrzebnych zachlapań i co ważne, samo gotowanie pod przykryciem oszczędza już 20 – 30% energii !
5. można je wykorzystać do pieczenia w piekarniku do 220 stopni - i tak robiłam piekąc w nich np. chleb.
6. świetnie domywają się w zmywarce na zwykłym półtora godzinnym programie

A! i WYGLĄDAJĄ ŚWIETNIE, pisałam? 

















W mojej kuchni znalazły się naczynia kuchenne z kolekcji Black: patelnia grillowa i dwa garnki z pokrywą żaroodporną, a także z kolekcji Rock: brytfanna i rondelek. Nie mogłam się zdecydować - uwierzcie, jest w czym wybierać! Jeśli jesteście na etapie kompletowania wyposażenia kuchni to wiecie już, co Wam polecam! 

Niebawem napiszę Wam, jak upiec pyszny chleb w GARNKU  - chcecie ?



Szklany panel między szafkami kuchennymi - OPUSGLASS 

Brak komentarzy

Prześlij komentarz

Obsługiwane przez usługę Blogger.

Szukaj na tym blogu

Categories

Labels List Numbered

Popular Posts

Pages

Facebook Page

Popular Posts

Instagram